AHV, AOS, Cloud, Disaster Recovery, Dutch, ERA, EUC, Experience, Files

In het nieuws Oktober 2021

In het nieuws Oktober 2021

In de in het nieuws Oktober 2021 editie brengen we u graag op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen rondom Nutanix. Vindt hier het laatste nieuws rondom Nutanix, onze producten, onze klanten en meer. De vorige editie is hier te vinden.

Deze editie zijn de onderwerpen:

 1. Terugblik op .NEXT 2021 keynotes
 2. Cloud computing-service leverings modellen
 3. Nutanix & Citrix partnerschap
 4. Cloud On Your Terms
 5. Nutanix product updates
 6. Nutanix klant referenties

Terugblik op .NEXT 2021 keynotes

De .NEXT-conferentie zat boordevol inzichten over cloud computing voor en door bedrijfsleiders. Bekijk keynotes en sessies.

Rajiv Ramaswami, Nutanix President & CEO
Rajiv Ramaswami, Nutanix President & CEO

Cloud computing-service leverings modellen

Schrijver Dipti Parmar verzamelt de laatste informatie in haar artikel over cloud computing-serviceleveringsmodellen. Ontdek hoe deze modellen bedrijven helpen om bijna elke IT-functie of workload te beheren.

Cloud modellen

Nutanix en Citrix partnerschap

Samen kondigen Nutanix en Citrix een ​​strategisch voorkeurs partnerschap aan waarin we een versterkte samenwerking aangaan op de volgende gebieden:

 • Nutanix wordt de voorkeurskeuze van Citrix voor HCI en hybride multicloud-oplossingen voor Citrix Virtual Apps and Desktops™-services
 • Citrix wordt de voorkeurskeuze voor enterprise End User Computing-oplossingen op het Nutanix Cloud Platform
 • Onze productteams werken samen om validatie en interoperabiliteit te garanderen zodra nieuwe functies algemeen beschikbaar komen voor klanten en partners
 • Onze productteams werken samen om validatie en interoperabiliteit te garanderen zodra nieuwe functies algemeen beschikbaar komen voor klanten en partnersOnze klantenserviceteams werken samen voor een naadloze ervaring die zich richt op snellere oplossingstijden voor gezamenlijke klanten

Lees meer in het officiële persbericht.

Cloud On Your Terms

Begin september bracht Nutanix een nieuwe advertentiecampagne uit: zeg “vaarwel” tegen cloudchaos en “hallo” tegen #CloudOnYourTerms [twitter.com] met het hybride multicloudplatform van #Nutanix dat even krachtig als eenvoudig is.

Cloud on your terms campaign launch video

Updates in AOS, Flow networking, ERA, Azure preview en het nieuwe Datalens

AOS

AOS versie 6 is momenteel beschikbaar en bevat de volgende belangrijke mogelijkheden:

 • Prestaties: RF1 zorgt voor geoptimaliseerde prestaties en capaciteitsgebruik voor big data-workloads, het opnieuw opwarmen van metadata brengt VM’s terug naar maximale prestaties na VM migraties en AES-brownfield maakt AES (Autonomous Extent Store) op live-omgevingen mogelijk, waardoor geoptimaliseerde aanhoudende willekeurige schrijfprestaties worden geleverd.
 • Veerkracht: er kan nu herbouwcapaciteit worden gereserveerd om de beschikbare ruimte voor het opnieuw opbouwen van gegevens na hardwarestoringen te garanderen. in pc (Prism Central) biedt in één oogopslag een veerkrachtstatus voor alle clusters die door die pc worden beheerd.
 • Disaster Recovery: Metro-beschikbaarheid voor automatische cross-site failover is nu beschikbaar voor AHV, multi-site-replicatie wordt nu ondersteund voor NearSync-replicatie en een nieuw DR-dashboard maakt het eenvoudig om DR vanaf één locatie te beheren en te bewaken.
 • Netwerken: Flow Networking brengt virtuele netwerken naar AHV voor Virtual Private Clouds over clusters en clouds, AHV-poortmirroring maakt het mogelijk om netwerkverkeer te spiegelen naar een andere VM.
 • Beheer: Clusteruitbreiding is vereenvoudigd en veerkrachtiger gemaakt, en Capacity Runway-voorspelling ondersteunt nu niet-Nutanix VMware-clusters.

FLOW networking

Flow Networking is nu beschikbaar voor klanten als onderdeel van AOS 6. Nutanix’ nieuwe netwerkvirtualisatie-aanbod op de AHV-hypervisor stelt klanten in staat om hun netwerk te vereenvoudigen via een softwaregedefinieerd enkelvoudig glasbeheer. Ondernemingen en serviceproviders kunnen nu eenvoudig Virtual Private Clouds (VPC’s) creëren om hun gebruikers een cloudachtige flexibiliteit te bieden met minimale afhankelijkheid van hardwareswitches en routers.

ERA

De databaseservice van Nutanix, Era, beheert de meest populaire database-engines zoals PostgreSQL®, MySQL®, Microsoft® SQL Server en Oracle® Database in hybride multicloud-omgevingen. Met Era kunnen klanten eenvoudig en snel databaseopslag online schalen, waardoor dagen of weken werk in één klik worden omgezet. Bovendien kunnen klanten hun beveiligings- en compliancebeleid eenvoudig implementeren door ondersteuning van op rollen gebaseerde toegangscontrole, en veilig delen van toegang tot databases en databasebeheeractiviteiten. Ten slotte ondersteunt Era failover-mogelijkheden, wat zorgt voor meer veerkracht via een zeer beschikbare database-as-a-service.

Datalens

Nutanix heeft Nutanix Data Lens aangekondigd, een nieuwe cloudservice die is ontworpen om klanten in staat te stellen hun ongestructureerde gegevensgroei te beheren en hun gegevens te helpen beschermen tegen beveiligingsrisico’s. Door een globaal overzicht te bieden met inzichten in ongestructureerde gegevens die zijn opgeslagen op Nutanix Unified Storage (on-premises of in de openbare cloud), inclusief toegangspatronen, gegevensleeftijd, gegevenstypen en meer, vereenvoudigt Nutanix Data Lens het beheer van de gegevenslevenscyclus en beschermt het tegen ransomware-aanvallen door verdachte bestanden te detecteren en te blokkeren en te waarschuwen voor afwijkende activiteiten.

Data Lens is een volledig beheerde cloudservice die afzonderlijk wordt gelicentieerd. We ondersteunen Bestanden (bij GA), Objecten (in ontwikkeling). Klanten kunnen aan de slag met een gratis proefversie, service gaat live in FY22 Q1. Voor interesse kunt u een e-mail sturen naar datalens@nutanix.com

Azure partnership

Op .NEXT deze week hebben we aangekondigd dat de Nutanix Hybrid Cloud-infrastructuur met Nutanix Clusters op Microsoft Azure nu als preview beschikbaar is. Samen elimineren Nutanix en Microsoft de traditionele silo’s tussen datacenter en openbare cloud, zodat onze klanten de voordelen van zowel hun on-prem- als Azure-omgevingen kunnen realiseren met een uniform beheervlak, naadloze mobiliteit tussen clouds, terwijl ze hun bestaande investeringen in Nutanix kunnen benutten. en Microsoft. Voor workloads die worden uitgevoerd op Nutanix-clusters op Azure, hebben klanten ook eenvoudig toegang tot alle Azure-services.

Naast Nutanix Clusters op Microsoft Azure (NCM), kunnen klanten Azure Arc for Kubernetes ook gebruiken om hun Kubernetes-containers te beheren die zowel op Nutanix als in hun Azure-native omgeving draaien, waardoor het eenvoudiger wordt om hun legacy-applicaties te moderniseren.

Nutanix klant referenties

 • Zwanenberg Food Group levert cloudlike ervaring on-premise: klik hier
 • Tsingtao 100 jaar oude brouwerij vernieuwt met Nutanix: klik hier
Zwanenburg referentie quote

Bedankt voor het lezen!

Met vriendelijke groet,

Het Nutanix team