Cloud, Dutch, Experience, TCO&ROI

In het nieuws Juli 2022

Efficient cloud cost

Welkom bij de in het nieuws Juli 2022 editie. Zoals altijd brengen we u graag op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen rondom Nutanix. Vindt hier het laatste nieuws rondom Nutanix, onze producten, onze klanten en meer. De vorige editie is hier te vinden.

Ditmaal zijn de onderwerpen als volgt:

  1. Terugblik 15 juni Nutanix Cloud on Your Terms klanten event
  2. Voorkom Cloud lock-in terwijl u een Hybrid Cloud bouwt
  3. Cloud economics: hoe je regie kunt voeren over je public versus private cloud kosten
  4. 5 zakelijke voordelen van een multicloudomgeving
  5. Hoe ING meer dan € 100 miljoen bespaarde door veel van de Public Cloud naar eigen Private Cloud te migreren
  6. Nutanix klant referentie Feestra

1. Terugblik Nutanix Cloud on Your Terms

Meer dan 80 klanten en toekomstige klanten van Nutanix waren op 15 juni te gast in Fort bij Vechten in Bunnik. De feedback was overweldigend positief over de Amsterdam UMC presentatie en hun ervaring met introductie Nutanix als platform. Daarnaast hebben we vanuit Nutanix gepresenteerd hoe we eenvoud kunnen brengen in regie voeren in de hybride multi cloud, automation en security. Afsluitend de open uitnodiging van drijvende kracht Bart Donders om deel te nemen aan de Nutanix User Group Nederland (NUGN)

De presentaties van die dag kunt u hier downloaden:

Sfeer impressie tijdens presentatie van Amsterdam UMC

2. Voorkom Cloud lock-in terwijl u een Hybrid Cloud bouwt

“Hoewel het ten koste gaat van de complexiteit, is het belangrijkste voordeel van multicloud de mogelijkheid om de beste cloudservices te selecteren”, schreef David Linthicum, chief cloud strategy officer bij Deloitte Consulting, vorige maand in een column voor Infoworld. Schrijver Joanie Wexler legt uit waarom veel experts uit de IT-industrie aanbevelen om waar mogelijk cloud-onafhankelijke services en tools te gebruiken.

3. Cloud economics: hoe je regie kunt voeren over je public versus private cloud kosten

Public Cloud kosten zijn vaak erg onvoorspelbaar, ook is de public cloud zeker niet per definitie goedkoper en zijn er talloze workloads en apps die niet profiteren van een migratie naar de public cloud. Sterker nog: het kost juist geld, tijd, specifieke kennis en moeite [itexecutive.nl] om ze daar te krijgen.

4. Vijf zakelijke voordelen van een multicloudomgeving

De wijdverbreide acceptatie van cloudtechnologie wordt gedreven door de behoefte aan betere bedrijfsresultaten, schrijft Dipti Parmar. Ze rapporteert over hoe multicloud-implementaties strategische bedrijfsvoordelen bieden, zoals kostenbesparingen, efficiënte en flexibele operaties en beter risicobeheer.

5. Hoe ING meer dan € 100 miljoen bespaarde door veel van de Public Cloud naar eigen Private Cloud te migreren

ING’s Chief Technology Officer (CTO) Ron van Kemenade zegt dat de bank de afgelopen jaren meer dan €100 miljoen aan operationele kosten [thestack.technology] (opex) heeft bespaard door te consolideren op private cloud en zegt dat 34% van alle applicaties wereldwijd bij ING nu op private cloud draaien en hij hoopt het cijfer tegen 2025 op 70% te krijgen.

6. Nutanix klant referentie Feestra

“Maar zelfs als die business case niet zo positief was geweest, dan hadden we nog voor Nutanix gekozen [dutchitchannel.nl]. Omdat ik ervan overtuigd ben dat dit platform Feenstra helpt om klaar voor de toekomst te zijn. Het biedt de functionaliteit en flexibiliteit die wij als organisatie nodig hebben.”

Bedankt voor het lezen van deze in het nieuws Juli 2022 editie. De Augustus 2022 editie komt te vervallen in verband met de vakantietijd. In September zijn we weer van de partij, tot de volgende keer!