Cloud, Dutch, Experience

In het nieuws Februari 2023

IT duurzaamheid

De nieuwste editie van de In het nieuws Februari 2023. Met een drietal diverse onderwerpen deze editie. Veel lees, luister en kijk plezier gewenst.

Duurzaamheid in IT steeds belangrijker

Duurzaamheid in IT steeds belangrijker

IT-omgevingen gebruiken stroom, veel stroom zelfs. En daarmee is het een aandachtspunt om de belasting op het milieu te verminderen. Maar met de huidige energietarieven is er ook een steeds zwaarder wegende financiƫle impact. Allemaal redenen waardoor duurzaamheid steeds hoger op de agenda binnen organisaties komt te staan. Er zijn zelfs al bedrijven die een C-level rol toewijzen aan deze problematiek. In dit artikel gaan we breder in op deze materie naar aanleiding van het Gartner IT Symposium in Barcelona, november jongstleden.

Potentieel en risico van AI gegenereerde tekst

Het potentieel en risico van AI gegenereerde teksten

Als gevolg van de gigantische investeringen die gedaan worden in AI-technologie is er enorme voortgang in de techniek. Echter deze technologische voortgang geeft mogelijk aanleiding tot bezorgdheid over mogelijke negatieve effecten op de samenleving. Er wordt hier bij de ontwikkeling van de techniek niet per se direct rekening mee gehouden. In Het potentieel en risico van AI gegenereerde teksten leren we hoe een onderzoeker aan de Georgetown University helpt een kritische blik te werpen op AI geschreven teksten, en de onderliggende techniek.

Kritische applicaties onderweg naar morgen

Digitale transformatie veranderd de manier waarop bedrijven kijken naar de onderliggende technologie van hun bedrijf kritische applicaties. In dit artikel kijken we naar de achterliggende gedachten voor nieuwe methodes om die applicaties te beheren.

Bedankt voor het lezen van deze In het nieuws Februari 2023 editie. We hopen dat het weer nuttig en interresant was. Wil je meer? De vorige was de In het nieuws Januari 2022 editie. Tot de volgende!