Cloud, Dutch

Waar zouden we zijn zonder de cloud ?

Door alle Corona hectiek zouden we bijna vergeten hoe bijzonder het is dat alles gewoon werkt, dit is toch echt grotendeels te danken aan hybride cloud technologie. Kijk naar al die schoolprogramma’s zoals Squla, Basispoort, Parro, Heutink, etc. Zag je in het begin een dipje en wat verstoringen, na opschalen en/of bursten naar cloud providers werkt nu iedereen zonder noemenswaardige problemen, alsof we al jaren niet anders doen. Dit geeft ook gelijk aan dat veel bedrijven gelukkig applicaties ontwikkelen en gebruiken die hiervoor geschikt zijn. Helaas zien we ook voorbeelden van toepassingen die niet zo goed schalen en verbazingwekkend genoeg zijn dat soms behoorlijk grote namen die dan voorbij komen.

Als iemand nog mocht twijfelen aan de use-case van een hybride cloud dan denk ik dat die twijfel nu wel is weggenomen. Persoonlijk vergelijk ik het vaak met een hotel. Als je weet dat je elke week gebruik maakt van een hotel in een vaste locatie dan is het waarschijnlijk slimmer om daar een appartement te kopen. Als je geen idee hebt wanneer je gebruik gaat maken van een hotel of je steeds een hotel nodig hebt in verschillende locaties dan is daar gebruik van maken op het moment dat je het nodig hebt een betere optie. 

Nutanix is vanaf het begin af aan ontworpen als fundament van cloud technologie, waarbij ons platform inmiddels geëvolueerd is naar een volwaardig autonoom cloud platform. Een voorbeeld hiervan is het feit dat bij Nutanix de hypervisor is inbegrepen, bij een public cloud vinden we het toch ook normaal dat dit inbegrepen is? Hybride cloud is daarbij onlosmakelijk verbonden met ons platform. Boek je een hotel, dan is er direct vervoer naar het hotel beschikbaar. Andersom is het uiteraard net zo goed geregeld. Zoals de gehele Nutanix oplossing is ook dit stuk ontworpen zonder allerlei complexiteit te introduceren en juist vanuit een gedachte om te voorkomen dat het implementeren en beheren kostbaar en uitdagend gaat worden.

Als het gangenstelsel van een hotel een doolhof is dan lost Nutanix dat uiteraard niet op, maar op het moment dat u weer thuis bent dan is alles weer vertrouwd eenvoudig. Heeft u door al die hotel praat ook zo’n zin gekregen in vakantie? Ook dat kan met een gerust hart met Nutanix.