Cloud, Dutch, TCO&ROI

Nutanix, alles behalve een Zwitsers zakmes…

Wie kent niet die mooie Zwitserse zakmessen ? Vroeger als kind moest ik er ook gewoon één hebben omdat het me zo handig en cool leek. En na lang sparen kon ik dan eindelijk zo’n mooi zakmes kopen met iets van 30 functies. Geweldig! In het gebruik merk je dat alles wat erop zit op zich wel werkt maar niet altijd even handig is. Veel dingen zijn toch net iets te klein, niet handig, niet sterk genoeg en over die tandenstoker die erin zat ga ik het maar niet hebben…

Wat heeft dit nou met Nutanix te maken? 

Nou eigenlijk alles maar ook niets… Nutanix heeft volgens de analisten, maar nog belangrijker, volgens onze klanten, de beste HCI oplossing die op dit moment beschikbaar is. Dit behelst de meest complete, meest veilige, meest eenvoudigst te beheren oplossing inclusief een cloud-ready hypervisor. Naast onze HCI oplossing hebben we vele producten die de reis naar de hybride cloud eenvoudig maken en er voor zorgen dat de grenzen vervagen. Waar Nutanix eerst de IT infra in het datacenter onzichtbaar heeft gemaakt, wordt nu de reis naar de hybride cloud onzichtbaar gemaakt. Resultaat voor u als klant is een unieke ervaring waarbij het vanuit beheer oogpunt niet uitmaakt of de applicatie en/of data lokaal staat of in de cloud. 

Uiteraard zijn er ook andere oplossingen beschikbaar die hetzelfde lijken te doen, maar in de praktijk komen klanten er achteraf achter dat de realiteit anders is. Zo maakt Nutanix het mogelijk om resources te verplaatsen naar de public cloud en maakt daarbij gebruik van de netwerk functionaliteiten van de desbetreffende cloud provider. Geen extra netwerk, complexiteit of security uitdagingen en de mogelijkheid om de aanvullende diensten van diezelfde cloud provider te gebruiken.

Zwitsers zakmes
Maar hoe zit het nu met dat zakmes ? 

Nutanix stopt veel tijd en energie in het zo goed en krachtig mogelijk te ontwerpen van haar oplossingen. Daarbij altijd in het achterhoofd houdende dat de complexiteit niet of nauwelijks mag toenemen. Resultaat is dan ook dat de oplossing volledig gericht is op wat het moet doet.  Een voorbeeld, Nutanix Flow biedt klanten een zeer krachtige beveiliging oplossing voor het toepassen van microsegmentatie. Dit is een geïntegreerde  functionaliteit binnen het Nutanix HCI platform. Nutanix Flow is zo gebouwd dat het installeren hiervan een kwestie is van 1 vinkje aanzetten in Prism , en klaar.  Ook de uitgebreide automation oplossing, Nutanix Calm, is met een paar simpele muisklikken actief en bruikbaar voor het volledig geautomatiseerd uitrollen van workloads.

Geen ingewikkelde losse producten met complexe integraties waardoor het geheel niet uitblinkt maar een totaaloplossing die voor het specifieke doel is geoptimaliseerd. Nutanix is dus geen Zwitsers zakmes maar is wel voor elke workload inzetbaar, Ik blijf stiekem wel fan van dat mooie zakmes maar als ik echt een serieuze klus heb pak ik wel het juiste gereedschap…