Dutch, Experience

Durf te kiezen, ga stemmen!

Ik zie deze partijen helemaal niet terug in het blog.

Woensdag is het weer zover en mogen we stemmen op de partij en kandidaat naar keuze. En er is deze keer meer keuze dan ooit…37 partijen staan op de kieslijst waardoor het stembiljet nu een XXL biljet is geworden. Op zich is het natuurlijk goed dat er wat te kiezen is maar je kunt het ook overdrijven. Hoe dan ook, we moeten blij zijn dat we mogen stemmen en ik zou dan ook iedereen willen aanmoedigen om te gaan stemmen!

IT oplossingen en leveranciers zijn soms ook net politieke partijen… Ik heb er een aantal op een rijtje gezet…

Partij van de Complexiteit

Deze partij heeft een programma waarbij eigenlijk alles een samenraapsel is van allerlei losse oplossingen die ze ooit hebben gekocht en het lijkt 1 oplossing maar is eigenlijk een soort IT Jenga… Als het werkt is het leuk, maar 1 verkeerd blokje en alles stort in.

Forum voor de Disken

Deze partij doet het heel goed en scoort veel nieuwe zetels… Wel apart omdat hun partij programma maar over 1 ding gaat… Disken en meer kunnen ze en doen ze niet. Het is een populistisch verhaal maar is natuurlijk geen oplossing voor de IT problemen waar organisaties mee geconfronteerd worden.

Historische IT Partij

Deze partij is één van de oudste partijen. Ze omarmen krampachtig oude technologieën en weten eigenlijk dat hun einde nabij is. Desondanks is er nog een trouwe groep volgers die op ze blijft stemmen. Ze houden niet van vernieuwing en denken dat cloud en hyper-converged een hype is die wel overvliegt. 

Cloud1

Deze nieuwe partij heeft 1 visie en dat is alles naar de cloud. Binnen de partij is af en toe wat onrust omdat er toch stemmen zijn die zeggen dat alles naar de cloud misschien niet realistisch en verstandig is. Deze dissonanten worden niet serieus genomen en worden langzaam uit de partij gewerkt.

Data leeft

Alles draait bij deze partij om de data. Hoe bescherm je de data tegen alle hedendaagse bedreigingen zoals malware. Met nieuwe initiatieven hopen ze mensen te laten beseffen dat we meer moeten doen om data te beschermen.

Partij van de Eenvoud

Ook dit is een vrij jonge partij die in rap tempo aan het groeien is. Vooral de partij van de complexiteit heeft veel moeite met de partij van de eenvoud omdat veel kiezers overstappen. Deze partij heeft een aantal sterke punten en met name hun standpunt omtrent keuzevrijheid en dat alles simpel moet zijn spreekt veel mensen aan. Ook de wijze waarop ze klanten ondersteunen is ongeëvenaard en wordt door iedereen met argusogen bekeken. Velen denken dat deze partij nog enorm gaat groeien omdat mensen op zoek zijn naar een goed alternatief en geen zin meer hebben in complexiteit.

Net als in politiek is er ook veel te kiezen in de IT. Het is een belangrijke keuze omdat je, net als bij een nieuw kabinet, er toch voor een lange tijd aan vast zit. Durf die keuze dan ook te maken en durf ook voor vernieuwing te kiezen zodat uw organisatie ook de vruchten gaat plukken van deze vernieuwingen. Doe dit wel overwogen en laat u goed informeren. Reken het ook op een juiste manier door zodat U niet voor onprettige verrassingen komt te staan in de toekomst.

Durf te kiezen, ga stemmen! Wij helpen U graag, neem contact op voor meer informatie.