Dutch, Experience

Nutanix Educatie en Certificatie

Nutanix Educatie

In dit blog nemen wij u graag mee op een introductie rondje door de Nutanix Educatie en Certificatie mogelijkheden. We behandelen hierin zowel de betaalde certificatie mogelijkheden als ook de alternatieve routes.

Nutanix Technical Certifications zijn ontworpen om de praktische vaardigheden en kennis te herkennen die nodig zijn om de Enterprise Cloud effectief te beheren en te schalen. Het behalen van deze certificeringen toont aan dat je vaardigheden zijn vastgesteld. Deze kennis leid je machinisten op om de locomotief van uw cloud-reis vakkundig te kunnen besturen.

Nutanix biedt diverse programma’s aan die je de benodigde kennis leveren. Vervolgens kan je daarop getest en gecertificeerd worden indien wenselijk. De focus in dit blog ligt op de drie hoofdprogramma’s. Nutanix Training en Certificering programma’s zijn ontworpen om uw kennis en vaardigheden op te bouwen voor het Enterprise Cloud tijdperk.

NCP NCAP NPX
Nutanix Certificeringen

Het beste deel van dit alles? Het gaat over jouw keuze. Onze trainingsprogramma’s zijn volledig aanpasbaar. Kies wat het beste voor jou werkt uit een mix van online, instructeur-geleide, of videotrainingen. Zodra de training is voltooid, kun je gebruik maken van de kennis die je hebt opgedaan om deel te nemen aan een van onze industrie erkende certificeringsprogramma’s! 

Het is bewezen dat deelname aan onze certificeringsprogramma’s meer tevreden te zijn met de Nutanix producten en er effectiever mee kunnen werken. Nutanix Technical Certifications zijn bedoeld om de vaardigheden en kennis te erkennen die u hebt opgedaan.

Enterprise Cloud Administration

Training voor Enterprise Cloud Administration (ECA)

Deze cursus is de basis van uw Enterprise Cloud-leertraject. Het onderzoekt de implementatie, administratie en probleemoplossing van de Nutanix Enterprise Cloud en behandelt onderwerpen zoals het beveiligen en beheren van een cluster, gezondheidsbewaking en waarschuwingen, netwerken, gegevensbestendigheid, clusteronderhoud, tips voor het oplossen van veelvoorkomende problemen en meer.

Deze cursus wordt aangeboden als een traditionele instructeur-geleide training met data en locaties – en virtuele opties! – aangeboden door onze Authorized Training Partners (ATP’s) over de hele wereld. We kunnen het ook naar uw bedrijf brengen voor privétraining.

Het is ook beschikbaar als een gratis online cursus voor degenen die liever zelf-tempo leren en hoeft geen hands-on labs. Deze leveringsoptie is verbeterd en uitgebreid om een mix van interactieve inhoud te bieden, zodat u leren, kijken en oefenen.

Tot slot wordt ECA ook aangeboden in onze Online Plus-leveringsmethode die u het beste van twee werelden geeft: de flexibiliteit van de interactieve online training in combinatie met een 8-uur durende instructeursgeleide hands-on lab-sessie.

Examen inplannen

Volg de onderstaande stappen om gecertificeerd te worden.

 1. Log in op het Nutanix Education Portal: https://www.nutanix.com/support-services/training-certification
 2. Bevestig het examen beschikbaar is, klik dan op “Doe een examen.”
 3. Selecteer ‘Examen plannen’. Volg de aanwijzingen om de datum en tijd van uw examen te selecteren en voer vervolgens uw betalingsgegevens (of kortingsbon/voucher) in.
 4. Op uw geplande datum/tijd:
  Volg stappen 1-2.Selecteer ‘Examen starten’ en volg de instructies op het scherm.
 5. U ontvangt direct uw examenresultaten. Uw certificaat is binnen 7 dagen beschikbaar in het Onderwijsportaal.

Respect

 • Bouw je vaardigheden – Verwerf nieuwe vaardigheden op niet alleen Nutanix, maar op verschillende technische aspecten. Volgens een enquêtegegevens uit 2018 zei 97 procent van de Nutanix-certificeringshouders hun technische kennis en vaardigheden te hebben vergroot.
 • Digitale badges – Nutanix digitale badges bieden u een snelle en eenvoudige manier om uw certificering te delen op Twitter, Facebook, LinkedIn, uw website en nog veel meer.
 • Certificering Logo Store – Pronk met de certificering die u zo hard gewerkt met shirts, mokken en verschillende accessoires, terwijl trots het weergeven van de NCP of NCAP logo.
 • Verhoogd verdienpotentieel – In het algemeen, IT-professionals die een technische certificering te brengen in een hoger gemiddeld salaris dan die zonder (salarissen zijn afhankelijk van veel verschillende factoren, zoals locatie, industrie en ervaring).
 • Kortingen voor evenementen – NCP’s ontvangen korting op toegang tot . VERVOLGENS, onze jaarlijkse Enterprise Cloud Conference. Gebruik het extra geld dat u bespaart op een paar maanden van gas of koop die spa-behandeling die u hebt bedoeld om jezelf te trakteren op.
 • Deelname beta examens – Certificeringhouders worden uitgenodigd om te helpen bij het ontwikkelen van toekomstige examens door bij te dragen in bèta-examens, item schrijven workshops, en nog veel meer.
 • Job Credibility – Het verkrijgen van certificering authentiseert uw technische vaardigheden en jou inzet voor de ontwikkeling van je professionele carrière.

Studietips ter voorbereiding

De blauwdruk gids is uw routekaart om precies wat er wordt behandeld op de certificering examen. Het breekt elke kennisdoelstelling af en biedt koppelingen naar middelen voor aanvullende studie voor elk. Het bevat ook nuttige examendetails over de tijdslimiet, het aantal en het type vragen, gerelateerde training en meer.

Een andere belangrijke tip is om zoveel mogelijk hands-on ervaring op te doen. De examens testen u daadwerkelijk op interface kennis. Dit wordt gedaan door u te vragen te kiezen welke keuze optie de correcte is om ergens te komen. Dat klinkt eenvoudig echter is de meer keuze zo opgesteld dat je het correcte antwoord echt moet weten.

NCP

De examen blauwdruk voor het NCP examen vindt u in pdf vorm middels deze link.

Youtube playlist met extra studiematerialen voor het NCP examen

NCAP

De examengids voor het NCAP examen kunt u hier vinden.

Youtube playlist met extra studiematerialen voor het NCAP examen

Hartelijk dank voor het lezen van dit blog, ik hoop dat het je in ieder geval een klein beetje inzicht hebt gekregen in de mogelijkheden. Er is veel meer mogelijk dan hetgeen ik hier heb kunnen beschrijven. Misschien geeft dat inspiratie richting volgende blogs over deze materie. Voor nu een hele fijne dag gewenst!

-Jasper