Cloud, Dutch

Nutanix op Azure

Nutanix op Azure Feest

Het is beschikbaar! Op Microsoft Ignite is zojuist de beschikbaarheid van Nutanix op Azure bekendgemaakt. De oorspronkelijk aankondiging van de samenwerking tussen Nutanix en Microsoft dateert alweer van 8 september 2020. Je geduld wordt echter beloont met deze bekendmaking.

We noemen dit NC2; Nutanix Cloud Clusters, en het geeft je de mogelijkheid om een Nutanix omgeving in Azure te draaien. Een kost efficiënte manier om je legacy VMs ook in Azure te draaien terwijl je op netwerkniveau bij de Azure native workloads zit. Maar goed dat is slechts één toepassing. Denk ook aan disaster recovery, migratie en tijdelijk op en af schalen als mogelijkheden.

Lees het officiële persbericht op de Nutanix investeerders website.

Additionele technische informatie

Op het Nutanix Portal is er tevens direct een Tech Note beschikbaar. Deze is Nutanix Cloud Clusters on Microsoft Azure genaamd. Hierin worden de technische elementen van de oplossing beschreven. Maar ook zeker de Azure specifieke zaken worden belicht. Hoe werkt Flow Virtual Networking samen met Azure. Hoe werkt storage in Azure. En vooral ook hoe bewerkstellig je communicatie en koppelingen. De Tech Note is hier terug te vinden of te downloaden als pdf.

Logische weergave van de combinatie Nutanix op Azure met een lokaal cluster.

Bent je meer visueel ingesteld dan is er ook zeker aan je gedacht. Technische training video’s zijn er op Youtube te vinden, gemaakt door ons Nutanix University team. De voorgaande link gaat naar de playlist van deze training video’s. Als je op de “play all” knop aan de linkerkant drukt dan worden ze in volgorde afgespeeld.

Nutanix op Azure proberen via Nutanix Test Drive
Klik op bovenstaande plaatje om via de Nutanix op Azure Test Drive zelf te testen

Mogen we jou ook helpen met het maken van een echte hybride cloud oplossing dan horen we je graag. Dat kan zoals altijd via één van onze partners of rechststreeks via de Nutanix account teams!

Nutanix op Azure, het is er dan echt!