AHV, AOS, Cloud, Dutch, LCM, Objects

10 x Red Hat met Nutanix

Vision on the future

Red Hat en Nutanix zijn een samenwerkingsverband aangegaan om klanten te helpen met de beste oplossing. Voor het bouwen, schalen en beheren van Enterprise applicaties zowel in eigen datacenters als in hybride cloud scenarios kunt u voortaan rekenen op deze combinatie. Tien keer inspiratie in 10 x Red Hat met Nutanix. Deze samenwerking brengt markt leidende technologieën samen. Waaronder het gebruik en integratie van Red Hat Enterprise Linux op het Nutanix HCI (Hyperconverged Infrastructure) Cloud Platform. Daarbij gebruikmakend van Nutanix AOS storage software en AHV virtualisatie. In dit artikel vindt u tien redenen waarom Nutanix HCi de keuze bij uitstek is voor uw Red Hat omgeving.

Red Hat Loves to be running on Nutanix

1. RHEL en AHV certificering

Nutanix AHV is een Red Hat gecertificeerde hypervisor. Dit betekent dat er volledige ondersteuning aanwezig is voor RHEL en Red Hat OpenShift op het Nutanix Cloud Platform.

2. Naadloze ondersteuning

Nutanix en Red Hat werken samen om uw productie Linux omgevingen te ondersteunen. Mochten er problemen gevonden worden dan wordt er tussen beide teams samengewerkt om zo tot de best mogelijk oplostijden te komen. Geen verstoppertje maar directe lijnen. Ondersteuning zoals u mag verwachten in uw Enterprise.

3. Beschikbaarheid en prestaties

Het Nutanix platform beschikt over een zichzelf herstellende architectuur. Dit zorgt voor maar liefst 85%1 minder ongeplande storingen. De gedistribueerde opslag-laag zorgt voor hoge flexibiliteit, beschikbaarheid, en prestaties (consequente latency waarden van sub-milliseconde).

It all starts with architecture

4. Keuze vrijheid

Nutanix en Red Hat zijn beide toegewijd aan een zo open mogelijk eco-systeem voor onze klanten. Hierbij wordt er getracht u als klant zoveel mogelijk keuzevrijheid te bieden in hoe u uw cloud bouwt en gebruikt. Zo heeft u keuzevrijheid in hardware, hypervisor en locatie, waaronder ook in de Publieke Cloud een optie is. Maar ook in elke willekeurige combinatie. Dit alles om te voorkomen dat u als klant voor altijd gebonden bent aan de route van uw keuze. Uiteraard doen wij er wel alles aan om uw keuze ook in de toekomst voor ons te laten zijn.

5. Hoog performante Enterprise Database ondersteuning

Geen extra silo’s voor databases. Dezelfde infrastructuur waar u uw container omgeving geoptimaliseerd op draait kunt u ook uw databases geoptimaliseerd op draaien. Versnel de prestaties van uw kritische productiedatabases draaiende op RHEL. Door gebruik te maken van de geavanceerde gedistribueerde opslag oplossing van Nutanix heeft u SAN-achtige data functionaliteit tot uw beschikking. Zoals snapshots, hoge prestaties, hoge redundantie en beschikbaarheid.

6. Moeiteloos van CentOS naar RHEL

U kunt bijvoorbeeld moeiteloos uw CentOS licenties converteren naar RHEL abonnement voor Datacenters. Waarmee u onbeperkt en zonder onderbreking RHEL in combinatie met Nutanix AHV virtualisatie kunt gebruiken.

7. Gezamelijke roadmap

Nutanix en Red Hat hebben een onderling proces van continue testen en integratie van RHEL met Nutanix HCI en de Nutanix AHV Hypervisor. Dit om er zeker van te zijn dat de interoperabiliteit maximaal is en er daarnaast ook roadmap afstemming is voor optimale integratie.

Gezamelijke roadmap Nutanix en Red Hat

8. Volledig Lifecycle Management

Met Red Hat Satellite Server kunt u het patchen en upgraden van Red Hat VMs draaiende op Nutanix AHV volledig automatiseren. Daarnaast heeft Nutanix LCM ingebouwd voor de infrastructuur componenten. Hiermee wordt het toepassen van updates voor firmware, drivers, hypervisor en opslag-laag tevens volledig geautomatiseerd. Alle voordelen van virtualisatie zonder de nadelen van bare metal servers. Met name in de combinatie met Red Hat OpenShift is dit een aanrader.

9. Kubernetes met Red Hat OpenShift

Versnel Cloud Native adoptie door Red Hat OpenShift te gaan gebruiken. Met Red Hat OpenShift heeft u de beschikking over een volledig geautomatiseerd en versimpeld Kubernetes platform. En in de combinatie met Nutanix voorziet het platform in een totaaloplossing voor de Enterprise virtualisatie en Cloud Native behoefte voor alle toepassingen. Zonder dat er silos nodig zijn.

10. Klaar voor de toekomst

Nutanix en Red Hat bieden een volledig DevOps cloud platform. Voor zowel traditionele toepassingen als container gebaseerde toepassingen. De beste oplossingen uit beide werelden helpen u gezamenlijk aan het beste fundament voor zowel uw infrastructuur modernisatie als uw virtuele applicaties.

Klaar voor een focus op de toekomst

Meer inspiratie

Wenst u nog meer inspiratie naast deze 10 x Red Hat met Nutanix? Dan vindt u hier onder nog een mooie selectie aan Red Hat OpenShift gerelateerde links.

OpenShift + NCP and RHEL on AHV

Solutions Brief: Red Hat Full Story – RHEL on AHV + OpenShift

Podcast: Why Red Hat Teamed with Nutanix to Unleash Open Hybrid Multicloud IT

Case Study: Joint Customer Reference – Nymbus

Deploying OpenShift on Nutanix AOS using Installer-Provisioned Infrastructure (IPI)

Blog: Nutanix Installer-Provisioned Infrastructure (IPI) blog

Getting Started with Red Hat OpenShift on Nutanix HCI, How To Blog Series – #1

Deploying Red Hat OpenShift on Nutanix AHV, How To Blog Series – #2

Using Red Hat OpenShift with Nutanix Unified Data Services, How To Blog Series – #3

Running stateful applications with Red Hat OpenShift on Nutanix HCI, How To Blog Series – #4

Bronnen en referenties

1. IDC rapport getiteld: Organizations Leverage Nutanix Enterprise Cloud as Scalable, High-Performing, and Cost-Effective Infrastructure Foundation, January 2020.

2. Dit artikel is geïnspireerd en een losse vertaling van het oorspronkelijk in het Engels verschenen artikel “10 Reasons Why Nutanix is a Preferred Choice for Red Hat” op Nutanix.com.