AHV, Calm, Cloud, Disaster Recovery, Dutch, Experience

Waarom Nutanix Test Drive 2.0 leuker én nuttiger is geworden

Testcenter

Misschien herken je dit wel: Je krijgt de kans om een nieuw product uit te proberen, en hoe eenvoudig en aantrekkelijk de interface er ook uit ziet, na een paar minuten ben je toch uitgekeken omdat je niet eenvoudig kan vinden wat je zoekt of wil uitproberen. Met andere woorden, waar moet je beginnen? Leuk om een beetje rond te klikken maar daar heb je ook niet veel aan. Je hebt ook geen zin om instructiefilmpjes te kijken of documentatie te lezen. We blijven immers IT’ers.

Bij Nutanix hebben we hier iets op gevonden. We begrijpen dat je tijd schaars is en op een efficiënte en vooral leuke manier best wel wat nieuws wil uitproberen. Daarom hebben we onze Test Drive vernieuwd door je op een interactieve manier mee te nemen in scenario’s waar je in de praktijk mee te maken hebt.

Voordeel van Test Drive 2.0 voor bestaande Nutanix klanten is dat je alle Nutanix producten kan testen, zonder dit te hoeven doen in je productieomgeving.

Laat ik je kort even meenemen wat we met Test Drive 2.0 anders en vooral leuker doen.

Na je aanmelden via www.nutanix.com/testdrive krijg je direct een mail in je inbox waarmee je de testomgeving kunt bereiken. En ja, dit is gewoon een volledig werkend Nutanix cluster.

No alt text provided for this image

Klik op “Connect” om verbinding met het cluster te maken. Je wordt doorgelinkt naar je eigen Nutanix cluster. Tot zover niets bijzonders natuurlijk. Als je ingelogd bent krijg je echter het volgende scherm te zien:

No alt text provided for this image

Op basis van deze 4 praktijkvoorbeelden nemen we je mee in hoe Nutanix met onze oplossingen kan helpen. Ik nodig je uit om door de scenario’s te klikken en te kijken waar je zin hebt om mee aan de slag te gaan. Denk aan het in een paar stappen configureren van een DR strategie,

No alt text provided for this image

of met onze cloud management oplossing Calm geautomatiseerd VM’s of complete applicaties uitrollen.No alt text provided for this image

Ohja, gebruik je (nog) geen Nutanix HCI maar zoek je wel een multi-cloud management of self-service portal oplossing? Calm kun je ook gebruiken voor je VMware vSphere, Azure, AWS of Google cloud omgeving.

Ok, je hebt gekozen om met disaster recovery aan de slag te gaan. Vervolgens wordt je met instructies geleid door de stappen die je gaat doorlopen. Per stap wordt er ook extra informatie gegeven over wat je precies aan het doen bent.

No alt text provided for this image

No alt text provided for this image

No alt text provided for this image

Als je een ander scenario wilt proberen ga je terug naar het Prism Dashboard via het Prism logo bovenin de console, en klik je onderaan weer op “Continue Guided Tour”

Leuk toch? Zonder enige voorkennis kun je een paar uur aan de slag met je Nutanix cluster en leuke dingen testen en uitproberen. Als je aan 4 uur niet genoeg hebt kun je de toegang één keer met 4 uur verlengen.

Meer vragen over Nutanix? Neem gerust contact op via bart.grootzevert@nutanix.com